الثلاثاء، 11 أكتوبر 2011

سمك بالثوم و الكزبرة

المقادير
سمكه كبيره من كيلو الي 2 كيلو - منظفه جيدا - ربع كوب من الزيت - نصف كوب بصل مقشر ومفروم ناعم - ربع كوب ثوم مقشر و مقطع شرائح متساويه - حزمتين او 3 كزبرة خضراء مفرومه ناعما - ربع كوب ليمون - نصف كوب صنوبر - ملعقه صغيره خل - فلفل احمر و كمون - ملح حسب رغباتكم
الطريقه
ادعكي السمك جيدا بالملح و اقليها في الزيت علي نار هادئه حتي يصير لونها ذهبي فاتح اتركيها لتبرد تم قطعي لحمها الي قطع متوسطه الحجم - ضعي ربع كوب الزيت مع البصل علي النار ثم اضيف الثوم و الكزبرة الخضراء و الفلفل و الكمون و قلبي و ثم اضيف عصير الليمون و قليلا من الماء و اتريكه لمده 5 دقيقه و اضيفيه علي السمكه و ادخليه الفرن لمده 15 دقيقه او 20 و يقدم مع ارز في سرفيس تكون الشرائح بين الارز و بالف هنا و شفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق