الأربعاء، 12 أكتوبر 2011

رغيف الحواووشي

المقادير 
نصف كيلو من اللحم المفروم+بصله كبيرة مفرومه او مبشورة +عدد 2 حبه طماطم+ عدد 2 فلفل رومى وملح وفلفل وشطه
الطريقه
يوضع البصل على اللحم و يقطع الطماطم قطع صغيرة جدا جدا و يقطع الفلفل الرومى قطع صغيرة جدا وتوضع كل المقاديرمع الملح و الفلفل و شويه شطه حسب الرغبه ويتم خلط المقادير مع بعضها جدا وتترك وبعد ذلك نأتى بالعيش البلدى الطازج ونقطعه الى نصفين ويكون عدد العيش حوالى اربعه ارغفه و يدهن كل نصف بقليل من زيت الذرة ويقسم اللحم الى احجام متساويه على عدد الارغفه ويوضع اللحم المفروم المتبل فى العيش و يفرد جيدا فى العيش و يلف كل نصف رغيف على حدى فى ورق زبده و يحك جيدا و يوضع فى فرن درجه حرارته 180 درجه لمدة 10 دقائق ثم يقلب على الوجه الاخر 10 دقائق اخرى حتى ينضج من الناحيتين ويأخد فى القرمشه نوعا ما و يقدم ساحنا مع بعض المخللات و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق