المقادير
2 كوب دقيق - نصف معلقة بيكنج بودر - 3بيضات أو 2 (حسب العجينة) - كوب سكر - كوب سمنة وزيت (ثلث الكوب زيت والثلثان سمنة) - ذرة فانيليا - أى نوع مربى
وانا بحب المشمش))
الطريقة
يوضع الدقيق + البيكنج بودر وتقلب وبعدين كوب السمنة والزيت ويفرك بأطراف الأصابع ثم السكر وتخلط جيداً (لو العجينة احتاجت زيت حطولها بس حبة صغيرين )وبعدين نعملها كورة ونأخد صينية وندهنا سمنةوبعدين نأخد ثلثى العجينة نبططها فى الصينية (صينية متوسطة الحجم..او زى اللى فى الصوة)وبعدين نرفعا قليلا من الجوانب الاربع
وبعدين نحط مربة المشمش او اللى انتم عايزنها عليها ونمسك الثلث الباقى ويفرد اصابع صعيرة سمبوكسه توضع فى الفرن لمدة ثلث ساعة لو محتاجة تستوى اكتر نسبها فى الفرن لغايت ما تستوى
والله الموفق
2 كوب دقيق - نصف معلقة بيكنج بودر - 3بيضات أو 2 (حسب العجينة) - كوب سكر - كوب سمنة وزيت (ثلث الكوب زيت والثلثان سمنة) - ذرة فانيليا - أى نوع مربى
وانا بحب المشمش))
الطريقة
يوضع الدقيق + البيكنج بودر وتقلب وبعدين كوب السمنة والزيت ويفرك بأطراف الأصابع ثم السكر وتخلط جيداً (لو العجينة احتاجت زيت حطولها بس حبة صغيرين )وبعدين نعملها كورة ونأخد صينية وندهنا سمنةوبعدين نأخد ثلثى العجينة نبططها فى الصينية (صينية متوسطة الحجم..او زى اللى فى الصوة)وبعدين نرفعا قليلا من الجوانب الاربع
وبعدين نحط مربة المشمش او اللى انتم عايزنها عليها ونمسك الثلث الباقى ويفرد اصابع صعيرة سمبوكسه توضع فى الفرن لمدة ثلث ساعة لو محتاجة تستوى اكتر نسبها فى الفرن لغايت ما تستوى
والله الموفق
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق