الأحد، 30 أكتوبر 2011

الدونات

المقدير
2كوب دقيق كامل
ربع كوب ماء فاتر دافى
ملعقه كبيره خميره فوريه
3/4 كوب لبن خالى الدسم
1/4 كوب سكر بنى او سكر ريجيم
نص ملعقه صغيره ملح
بيضه
1/4 كوب مارجرين لايت غير مهدرج

الطريقه

يخلط الماء والخميره والملح والسكرواللبن والبيضه والمارجرين و كميه الدقيق فى الخلاط الكهربائى
توضع العجينه فى وععاء مدهون بالزيت وتلت جيدا ثم تغطى وتترك فى مكان دافىء لمده ساعه ونص حتى يتضاعف حجمها
ترق العجينه على سطح مرشوش بالدقيق حتى تصبح بسماكه 2 سم
تقطع دوائر قطرها 6 سم بواسطه قطاعه او كوب مغموس بالدقيق
تترك الدوائر لمده 45 دقيقه بدون تغطيه لتكون قشره عليها
المفروض انها تقلى بالزيت لكن انا بادخلها فرن موسط الحراره بعد رشها بالزيت حتى تحمر
تغمس فى سكر ريجيم ناعم او سكر بنى حسب الرغبه وهى ساخنه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق