الثلاثاء، 11 أكتوبر 2011

الممبار


المقادير
كيلو ممبار - كيلو ارز -بصل - شبت - بقدونس - طماطم - بهارات
الطريقه يقطع الممبار و يجي متنظف من الجزار - عشان تنظيفه متعب جدا - المهم يتغسل جيدا بالملح و يشطف و يقطع باطوال متناسبه
يغسل الارز جيدا و يقطع عليه بصل كثيرا و الشبت و البقدونس و يضاف اليه التوابل و يقلب كل المكونات و يبدا الحشو رويدا رويدا
يتم تحضير مياه بتغلي علي النار و ينزل فيها غمس الممبار و يترك حتي ينضج و بعد الاستواء يتم نشله من الماء المغلي و حسب الرغبه ياكل مسلوق او محمر
و حقوق الطعم مخلوطة لماجي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق