الوصفة تكفى 6 افراد
فاذا كانت الكمية كبيرة تقسم المقادير
مقادير الحشوة :
ثلث كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مقطعة مكعبات
4 ملاعق طعام صلصة
بهارات قرفة+ملح+فلفل أسود+كزبرة ناشفة+هيل مطحون)زنجبيل جوزة الطيب
مقادير المعكرونة :
2 كيس مكعرونة قلم
ملعقتين طبخ زيت لسلق المعكرونة +ماء+ملح وفلفل أسود
مقادير الباشميل:
2كيلو حليب وكوب ماء او كوب ونصف على حسب ما تحتاج
كوب سمن على زيت ذرة
2كوب دقيق
2 مكعب مرقة ###+ ملح +فلفل أسود
بيضة لدهن الوجه
الطريقة:
أولاً لعمل اللحمة المفرومة :
نضعها في طاسة كبيرة مع البصل
ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية...
ثم نقلبها جيدا ونتركها الى أن يختفي لون اللحمةالمفرومة الأحمر وتبدأ في النضج...
ثم نضيف والصلصة والبهارات وقليل جدا من الماء لو احتاجت
ثانيا لتحضير المعكرونة:
نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المعكرونة ...
وعندما تنضج بعد 10دقائق يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق..
نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد
ثالثاً لتحضير الباشميل
.نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت.مع السمن.وعندما يحمى..
نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين فقط
ملحوظة اذا حسيتى ان الدقيق غير مغطى بالسمن وعامل كتل ضيفى سمن تانى..
ثم نقفل النار..ونضيف الحليب بالتدريج..
أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار بمضرب البيض وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب ثم الماء بالتدريج
وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي متوسط الكثافة عشان لما تستوى متبقاش كتلة يكون البشاميل سايح يعنى اثقل من المهلبية شوية
ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف مكعبين المرقةوالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب ونقلب لمدة دقيقتين
ونرفعه من على النار ونضيف نصف بيضة لو حبيتو او ممكن بدون بيض عشان نصف البيضة التانى بدهن بيه الوجه لان بيضة بتكون كتير
رابعا لتحضير الصينية:
ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش نصف مقدار المعكرونة ونكون مقلبين معاها ثلت كمية البشاميل ثم جميع الخلطة المفرومة[ثم النصف المتبقي من المعكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بنصف البيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..
ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة من أعلى ومن أسفلة حوالى ساعة ونصف على حسب الفرن وممكن اضافة الجبن المبشور للوجة ايضا..
تترك حوالي نصف ساعه قبل التقديم حتى تهدأ
..نسيت اقول ان الكمية دى حطيتها فى صينية مقاس 40 فى 30 سم
.ممكن تعتقدو ان كمية البشاميل كبيرة بس والله كده احلى بكتير بيكون مغطى كل المكرونة وطعمة تحفة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق