الثلاثاء، 29 نوفمبر 2011

شوربة سى فوود بالكريمة


المقادير
نصف كيلو جمبرى مقشر
نصف كيلو كاليمارى مقطع قطع
كيلو سمك فليه مقطع
كيلو كابوريا أو عدد 6 وحدات نظيفه ومنزوعه الغطاء
نصف كيلو جندوفلي منقوع في شويه مايه علشان ننزل الرمله منه
بصله كبيره
كرفس
مستكه
حبهان
كوب حليب كبيره
نصف كوب كريمه لباني
زبده ملح فلفل
اربع كوب ماء كبيره

الطريقه
نحضر حله ونضع فيها الماء علي النار وعند بدايه الغليان نضع البصله والحبهان وممكن ورق اللورا والمستكه وعند الغليان ياحبايبئ نهدى النار ونضع الحليب وعندما يغلي نضع السي فود بالترتيب التالي الكاليمارى وبعد شويه تقريبا دقيقتين نضع الكابوريا وبعد دقيقتين نضع الجمبرى والجندوفلي وأخر حاجه السمك لآنه مابيستحملش ونضع الملح والفلفل حسب رغبتك ونتركها 5 دقائق تغلي وقبل مانطفى عليها النار نضع الكريمه اللباني ثم الكرفس وأخيرا الزبده واطفي النار وبكده تكون شوربتك جاهزه وعند التقديم نضع شويه كرفس علي وجه الطبق

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق