الأربعاء، 9 نوفمبر 2011

المندي باللحم


 ((عيدكم سعيد))
المقادير
لحم مقطع مكعبات -بصلة صغيرة 5 فصوص ثوم اعواد - قرفة - حبهات اللي هو اسمه هيل مطحون سمن وقليل من الزيت ملح وفلفل
للارز: ارز بسمتي 3 بصلات و4 فصوص ثوم مفرومين كلهم 2 جزر مبشور سمن 3 ملاعق صلصة طماطم (قرفة مطحونة واعواد، جنزبيل بودر، هيل مطحون، قرنفل، ملعقة كاري صغيرة، ملح وفلفل) صنوبر
الطريقه
نجيب حله ونضع فيها السمنه وشويه زيت وبعدين نضع اللحمه ونقلبها كويس اوى ونضيف عليها عيدان القرفه والهيل وبصله صغيره و5فصوص ثوم وبعدين نقلبها كويس اوى لحد ماهتلاقى بداءت تنزل ميتها وتسبيها شويه وبعد كده تضيفى الميه وتسبيها لحد ماتستوى وتحطي عليها الملح والفلفل
و في حلة تانية نحط البصل المبشور والثوم مع السمنة ويتقلبو لغاية ما يصفر لونهم ويضاف لهم الجزر المبشور ويقلب وبعدين صلصة الطماطم - وبعدين يضاف التوابل كلها - الرز يكون منقوع صفيه كويس وحطيه على المكونات وقلبي كويس وبعدين ضيفي الماء الساخن يادوب يغطي الرز ولو احتاج زيادة ماء بعد ما ينشف زوديله لغايه لما اللحمه تكون استوت نحمرها ونضع الارز فى سرفيز كبير وتحمرى زبيب وصنوبر وتحطى شويه جو الارز وشويه تحطيهم على الوش وتحطى اللحمه على الوش

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق