الأربعاء، 2 نوفمبر 2011

ارز معمر


المكونات
كوب ونص رز-3كوب لبن-ملح-معلقة سمنه اوزبدة-معلقة زيت-معلقتين قشطه

الطريقه
اول حاجه نضع اللبن على النار يغلى وهو على النار نغسل الرز فى صينية فرن صغيره ونحط عليه السمنه والزيت والملح ونقلب ولما اللبن يغلى نحطه على الرز ونضع الرز على عين البوتاجاز لما يغلى كله مع بعضه نوزع القشطه على وشه ونكون مولعين الفرن ندخله الفرن ونشغل الشوايه ونخلى بالنا منه لمايتحمر وشه كويس نطفى الشوايه ونقفل عليه باب الفرن من حوالى 45 دقيقه اوساعه بس كده
بالنسبه للقشطه انالما بجيب اللبن بغليه مثلا بالليل ولما يبرد بحطه فى التلاجه وتانى يوم بيكون عمل طبقة قشطه بشيلها واحطها فى علبه بلاستيك واشيلها فى الفريزر ولما احتاج اخد منها للمعمر او احط منها على وش صينية المكرونه بالباشاميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق