السبت، 3 ديسمبر 2011

كشري مصري



المقادير
حسب الاعداد
كيس او اثنين مكرونه خواتم و اسباجتي
طماطم - 2 كوب عدس بجبه - 2 كوب ارز
الطريقه
ينقع العدس ابو جبه لمده 3 ساعات - او يسلق لمده 15 دقيقه - بس الافيد انه ينقع
تسلق المكرونه الاسباجتي مع المكرونه الخواتم النوعين مع بعض سلق عادي جدا
يتم تحمير البصل و تقسيمه نصيفين النصف الاول يوضع عليه الارز و يتم التقليب لمده 5 دقائق و يضاف اليه العدس بعد تصفيته من ماء النقع و توضع عليه الماء ساخنا و يضاف اليه قليلا من الملح و يراعي التقليب مره واحده لتفادي انه يعجن و اكيد اول مره هيعجن و تاني مره و ربنا يستر و يترك علي النار لمده 20 دقيه الي 30 دقييقه - و باقي البصل يتم تركه للتزين
الصلصه الثوم
يتم هرس الثوم جيدا و يضاف اليه الكمون و الخل و يقلب و يقدم بجانب الكشري و يمكن تحمير الثوم بملعقه زيت او يضاف اليه المكونات نيء
الصلصه الحارة
تصفي الطماطم جيدا و توضع في اناء مع ملعقتين زيت و يوضع عليها الملح و الشطه و تترك لتسبك لمده 15 دقيقه
ملحوظة
1 - انا الزيت اللي بحمر فيه البصل بيكون عامل مشترك في كل الاكله لكي يضفي رائحه تحمير البصل للكشري
2 - ممكن تحمير البصل بطريقه تانيه لكي يكون مقرمش بعد تقطيعه يتم وضعه في كيس نايلون و معه قليل من الدقيق و يقلب جيدا و يوضع في زيت غزير يكون بيغلي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق